11.2.2018

Helmikuun terveiset

Ilmestyskirjassa filadelfian seurakunta (Ilm.3:7-13) oli ilmeisesti pieni uskollinen paikallisseurakunta joka eli vihamielisessä ympäristössä.

Jeesus sanoo: ”Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.” (Ilm.3:8).

Jumala avaa eteemme ovia mistä on hyvä käydä ja Hän sulkee niitä ovia, joiden kuuluukin sulkeutua. Paavali Roomassa vangittuna rukoili, että Jumala avaisi Sanan oven (Kol.4:3). Kun Sanan ovi aukeaa, aukeaa kaikki muukin.

Seurakuntana olemme monessa mukana sillä voimavarustuksella minkä Jumala itse kullekin antaa.  ”Suola ja valkeus” -kirjakahvilatoiminnassa saamme olla mukana ja rukous onkin että kirjakahvilasta tulisi ihmisten kohtaamispaikka mikä rakentaisi kaikkia, myös meitä toiminnassa mukana olevia. Kirjakahvilassa kokoontuu torstaisin hebrean piiri klo 16 sekä perjantaisin kreikan piiri klo 14:00. Sunnuntaisin kirjakahvilassa on hartaus klo 18:00. Rukoilemme myös kirjakaupan omistajalle Jumalan tahdon mukaista menestystä.

Helmikuun toimintaan kuuluvat myös palvelukotikäynnit, katuevankelioinnit, pyhäkoulu, yhteiskristilliset Ollikkala-illat Salon Ollikkalan kaupunginosassa evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntatalossa sekä tietysti perjantaikokoukset Taiveahoilla. Perjantaikokoukset ovat olleet seurakunnan pääkokouksia 90 luvulta lähtien. Perjantaikokous on kodissa oleva Jumalanpalvelus, mikä sisältää saarnan, rukousta, laulua sekä pienimuotoisen yhteisen iltapalan. Ehtoollinen vietetään uskovien kesken kerran kuukaudessa. Ehtoolliselle voi myös lapset osallistua.

Elävässä seurakunnassa on myös lapsia ja eläimiä. He tuovat eloa ja vaihtelevia tilanteita. Keppihevoset saattavat laukata kesken saarnan seurakuntalaisten keskelle - koirat perässä…  😊. Ei suljeta elämää seurakunnan ulkopuolelle.

”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.”

Seurakunnassa kokoontuu erilaisia ihmisiä erilaisista elämäntilanteista. Kiitetään Jeesusta, että saamme tulla Hänen luokseen sellaisina kuin olemme.

p. Toni Taiveaho