20.8.2016

Kaikille jotka ottivat hänet vastaan

"Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa". (Joh.3:3)

Perjantaikokouksessa keskustelimme uudestisyntymisestä. Tässä on joitakin Raamatun kohtia jotka olivat esillä. Aluksi voi lukea Joh.3:1-12. Uudestisyntyminen on Jumalan teko. Emme voi sitä täysin ymmärtää. Emme voi esimerkiksi itse synnyttää itseämme tekojemme kautta.

"Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee." (Saarn.11:5)

Alla olevissa jakeissa puhutaan mm. siitä, että ihminen tunnustaa Jeesuksen ja vastaanottaa Hänet.

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."(Joh.1:12-13)

"Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt."(1.Joh.5:1)

"Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta."(1.Piet.1:22-23)

"Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne," (Ef.2:1)

"Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia." (Room.8:16)

Jeesuksen luokse tullaan syntisinä. Kun puhdasta vettä taukoamatta kaadetaan maljaan joka on täynnä likaista vettä, vesi alkaa pikku hiljaa kirkastua.