25.7.2016

Uskoon perustuva optimismi

Mooses johdatti Israelilaisia Egyptistä kohti Kanaanin maata. He leiriytyivät Paaranin erämaassa. Herra pyysi Moosesta lähettämään miehiä vakoilemaan millainen oli Kanaanin maa. Kun miehet tulivat takaisin, he kertoivat mm. että siellä asui voimallinen kansa ja kaupungit olivat lujasti varustettuja. Siellä oli myös jättiläisiä joiden rinnalla vakoilijat olivat kuin heinäsirkkoja.  ” - Emme me kykene käymään sen kansan kimppuun, sillä se on meitä voimakkaampi.” (4.Moos.13:32)

Kaaleb, yksi maassa kävijöistä, omasi uskoon perustuvaa optimismia. Hän uskoi, että Herran avulla he onnistuisivat valloittaa maan. (3.Moos.13:31)

”Jos Herra on meille suosiollinen, niin hän vie meidät siihen maahan ja antaa sen meille, maan, joka vuotaa maitoa ja mettä. Älkää vain kapinoiko Herraa vastaan älkääkä peljätkö sen maan kansaa, sillä heitä ei ole meille kuin suupalaksi. Heidän varjelijansa on väistynyt heistä, mutta meidän kanssamme on Herra. Älkää te heitä peljätkö." (4.Moos.14:8-9)

Voiko minulla olla uskoon perustuvaa optimismia? Kyllä voi. Se tulee Jumalan Sanasta. Kun esimerkiksi kohtaamme muita uskovia, me kohtaamme uudestisyntyneitä Jumalan lapsia, uusia luomuksia Jeesuksessa Kristuksessa. Silloin menneisyys on menneisyyttä. Mutta nyt on nyt. Jeesukseen uskovat ovat veljiä tai sisaria keskenään, samaa suurta Jumalan perhettä, joka kasvaa kasvamistaan.

"häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan." (Kol.1:13)

Oletko sinä jo Jumalan perheessä? Jos et ole, niin haluaisitko olla?