23.4.2016

Mies rakastaa vaimoaan Kristuksen rakkaudella

Efesolaiskirjeen viidennessä luvussa jakeesta 21 alkaen ei puhuta alistamisesta. Siinä ei sanota, että mies voi alistaa vaimoaan, ja että mies voi mielin määrin määräillä vaimoaan. Kaikkea muuta! Siinä puhutaan rakastamisesta ja toinen toisensa kunnioittamisesta. Siinä verrataan myös avioliittoa ja seurakuntaa.

Se, että vaimo asettuu miehensä alle, ei tarkoita, että mies alistaa vaimon.
”Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.” (ef.5:24)
Jos kyseessä olisi alistaminen, niin seuraava jae ei vain voisi toteutua:

”Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,” (Ef.5:25)

Nyky maailma ei voi sietää tällaista tekstiä, missä vapaaehtoisesti asetutaan toisen alle. Nykymaailma ei voi myöskään sietää jakeen 1.Moos.2:24 kaltaista perustavaa laatuaan olevaa tosiasiaa miehestä ja naisesta: ”Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi”.

Maailma on kääntänyt Jumalaisen järjestyksen päälaelleen, mutta uskovien ei tarvitse ottaa mallia maailmasta vaan katsoa Kristukseen. Uskovassa asuu Jumala. Miehen rakkaus vaimoa kohtaan on Kristuksen rakkautta. Se rakkaus on kestävää, eikä se häviä vastoinkäymisissä.

Jumalainen järjestys pysyy vaikka maailma huutaa vastaan.  Jumala on numero 1. Sitä seuraa puoliso, perhe ja seurakunta.