21.3.2015

Viikolta 12

"Sen kuultuaan he ylistivät Jumalaa ja sanoivat Paavalille: "Sinä näet, veli, kuinka monta tuhatta juutalaista on tullut uskoon, ja he ovat kaikki lainkiivailijoita." (ap.t.21:20)

Jumalalle kaikki on mahdollista. Apostoli Paavalikin oli ennen lainkiivailija joka etsi kristittyjä saattaakseen heidät tyrmään. Jumala kuitenkin puuttui asiaan: Paavali kääntyi. (Ap.t.9:1-20)
"Ja kohta hän saarnasi synagoogissa Jeesusta, julistaen, että hän on Jumalan Poika." (ap.t.9:20)

Ihmiset pelastuvat uskosta Jeesukseen Kristukseen. Tämä koskee myös juutalaisia.

Ollikkala-illassa oli Apostolien tekojen luvun 21 ohella vahvasti esillä Israel. Keskusteltiin mm. Israelin tilanteesta ja kuinka siitä mediassa tiedotetaan. Onko mediasta saatu tieto puolueetonta?

Lauantaina yhteiskristillinen teepöytä oli pystytettynä Vilhonkadulle. Kylmästä tuulesta huolimatta monia mielenkiintoisia keskusteluja käytiin. Kahvitermariin jäi tosin vielä kahvia kun yleensä se tyhjenee kokonaan. Ohikulkijoita mietitytti mm. se, että eri paikallisseurakunnat pitävät jääräpäisesti kiinni omista totuuksistaan...
Teepöytä on hyvä esimerkki siitä, että eri seurakunnista tulevat vapaaehtoiset voivat tehdä yhdessä rintarinnan samaa työtä, vaikka ajattelisivatkin pelastuksen kannalta toisarvoisista asioista eri tavalla. Tänään teepöydällä oli vapaaehtoisia ainakin kolmesta eri seurakunnasta. Kun katse on suunnattuna Jeesukseen ristillä, niin yhteys säilyy.

Terveisin Toni