9.9.2014

Oho, onpa aika taas vierähtänyt

Huh, taas on kulunut melkein kuukausisiitä kun olen ehtinyt tänne kirjoitella. Anteeksi.
Toivottavasti muistan nyt syksyn aikaan olla kurinalaisempi.
Monenlaista on tapahtunut ja tapahtuu Salon vilkkaassa seurakunta elämässä. Nyt oli evankelioimis viikonloppu ja saimme olla mukana kuuntelemassa Jaana Pölläsen laulua ja Keijo Rainerman puhetta yms.
Raamattukoulu alkoi torstaisin ja jatkuu. Ensi torstaina on poikkeus, kun on tämä yhteinen rukousilta kaupungin valtuustosalissa. Tervetuloa mukaan rukoilemaan kaupungin ja maamme puolesta. Päättäjät todella tarvitsevat Jumalan viisautta näinä aikoina.
Raamattukoulu on klo 18 ja sitten kahvin jälkeen klo n 19 opiskelemme yhdessä hepreaa, sekä nykyheprean alkeita, että Vanhan Testamentin heprean peruskurssia.
Tiistai-iltojen Ollikkala illat ovat olleet piristäviä ja lämminhenkisiä. Olemme nauttineet monista erilaisista osuuksista. Rukoillaan Ollikkalan puolesta että siellä asuvat, niin syntyperäiset kuin eri puolilta maailmaa sinne muuttaneet löytäisivät Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Muuten, jos sinä hyvä lukija et vielä ole sisäistänyt evankeliumin ja kristinuskon ydintä, niin lyhyesti. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Jumala, tuli ihmiseksi, sovittamaan ihmiset Jumalan kanssa. Me olemme epätäydellisiä ja teemme virheitä. Olemme syntisiä. Jumala on Pyhä. Syntinen ihminen ja Pyhä Jumala tarvitsevat välimiehen. Synti vaatii rangaistuksen ja sovituksen. Jeesu synnitön, meni minun ja sinun puolesta ristille ja otti päälleen meidän syntimme ja siitä tulevan rangaistuksen -kuoleman. Hän sovitti syntimme. Nyt hän pyytää sinulta anna sovittaa itsesi Jumalan kanssa. Se tapahtuu uskon kautta armossa, ottamalla vastaan ilmainen lahja. Uskomalla ja tunnustamalla että olet syntinen ja tarvitset sovitusta. Uskomalla etttä Jeesus maksoi sinun syntisi. Hän kysyy otatko vastaan tämän lahjan. Vastaa kyllä, tahdon. Ja sinä pelastut, synnyt uudesti ylhäältä, tulet Jumalan lapseksi jne.
Yksinkertaisesti armosta, uskon kautta, ilman tekoja ja paremmaksi tulemista.
Jumalan rakkaus ei vaadi meiltä arvollisuutta, se tekee meistä arvokkaita.
Antti