19.9.2014

Jeesuksen jalanjäljissä

Syksy on alkanut ja myös koulut. Mukaan lukien raamattukoulu. Jeesuksen jalanjäljissä on kurssin nimi, jossa Mika johdattaa meidät seuraamaan Jeesuksen elämää Betlehemin seimestä Golgatan ristille. Tai oikeastaan hamasta iankaikkisuudesta Hänen Taivaaseen astumiseensa.
Johanneshan alkaa keromuksen sanoilla, "Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala." Jeesus on Iankaikkinen Jumala. Evankeliumit yhdessä maalaavat Vapahtajan vaelluksesta kuvan johon haluamme tutustua. Askel kerrallaan. Tervetuloa mukaan. Viime torstaina vietimme syntymäjuhlaa Betlemin paimenten mukana. Voit kuunnella tunnit myös täällä netissä. Mutta paikan päällä on lisäksi keskustelua ja yhdessäoloa ja kasvamista Kristuksen tuntemisessa.
Heprean piiri on sitten kahvitauon jälkeen ja opiskelemme yhdessä sekä nykyhepreaa, että Vanhan Testamentin hepreaa.
Nettiraamattukoulu on työn alla ja toivottavasti vuoden päästä saamme jo kursseja suorituskuntoon. Tarkoitus olisi, että 1. tason kurssit voisi suorittaa netissä omatoimisesti, 2. ja 3. tasolla lisäksi olisivat viikonloppuseminaarit. 4. taso onkin sitten ylioistojen heiniä.
Jeesus lähetti seurakunnan evankelioimaan ihmisiä, ja opettamaan heitä ja lähettämään heitä taas eteenpäin evankelioimaan ja opettamaan. Matt 28:19-20.
Paavali sanoo Efesolaiskirjeen 4. luvussa, että Jumala on antanut seurakuntaan pastorit ja opettajat, jotta he opettaisiviat seurakuntalaisia, niin etteivät nämä olisi alaikäisiä tiedossa ja tällöin kaikkien opintuulien viskeltävänä.
Tarvitaan Sanan herätystä. Tarvitaan opetuslapsuttamista. Tunteellinen herätys on hyvä, mutta ne ikävä kyllä kuihtuvat nopeasti, mutta Sana herätys tekee ihmisistä opetuslapsia jotka etsivät Kristuksen kasvoja harmaantumiseen saakka.

Antti