24.4.2014

Jumala on kanssamme

Joosuan kirjan viidennessä luvussa Jeesus ilmestyy Joosualle. Herran Enkeli, Herran sotajoukon päämies. Joosua kysyy, niinkuin me kaikki joskus kysymme, Oletko sinä meikäläisiä vai vihollisiamme?
Jeesus vastaa: En.
Usein ajattelemme että Jumalan pitäisi olla meidän puolellamme ja jos Hän ei olekkaan, niin ihmettelemme miksi Jumala vihaa meitä. Olemme luonnollisen ajattelumme keskipiste. Jumalankin täytyy totella meidän rukouksia.
Kärjistäminen joskus avaa silmämme. Meidän tulisi olla Jumalan puolella ja rukouskin auttaa meitä tekemään Hänen tahtonsa. Ei niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin Sinä, rukoili Jeesuskin Getsemanessa.
Olemme hengellisessä sodassa ja siitä aiheesta aiomme puhua perjantaikokouksissamme muutaman sanoman.
Efesolaiskirjeen kuudennessa luvussa Paavali kehottaa meitä pukemaan päällemme koko Jumalan sota-asu. 1 Pietarin kirjeen viidennessä luvussa Pietari kertoo miten kiljuva jalopeura kiertää ympäri. Nöyrtykää Jumalan väkevän käden alle, hän sanoo kuudennessa jakeessa. Olemme Jumalan puolella, katse kiinnitettynä Häneen, uskon alkajaan ja täyttäjään. Hän on Sotajoukkojen päällikkö. Omilla poluillamme me kopastumme ja eksymme.
Jeesus on voittanut jo sodan. Levätään hänen rakkaudessaan. Ollaan valveilla ja seurataan Häntä

Antti