20.3.2014

Ilmestysmajassa

Aloitimme viime perjantaina puhumaan Ilmestysmajasta. Viivymme ehkä aiheen tiimoilla jonkun aikaa. Olemme varmaan monet kuulleet niistä kielikuvista joita Ilmestysmaja ja sen osat ilmaisevat. Heprealaiskirje valaisee asiaa Uuden Testamentin puolella.
Jeesus. Iankaikkinen Sana, asui meidän keskellämme, Sanoo Johannes evankeliuminsa ensimmäisen luvun jakeessa 14. Alkukielessä sanotaan että hän "ilmestysmajaili", telttaili keskellämme.
Häneen meidän elämämme on kätkettynä Kol 3. Olemme Kristuksessa ja Kristus on meissä sanoo Paavali moneen kertaan.

Ilmestysmajan esipihalle astuimme viime perjantaina. Vanhurskauden valkoinen viitta, valkoinen aita, erottaa esipihan ympäröivästä maailmasta.
Aita on ripustettuu pylväisiin, jotka vaskijalusta erottaa maasta.
Vaski puhuu Raaamatussa usein tuomiosta. Vanhurskas tuomio luettiin Golgatan ristillä, jonne vanhurskas ripustettiin jumalattomien puolesta.
Kristillisyys perustuu luettuun vanhurskauteen. Jeesuksen vanhurskauteen, joka luettiin meidän hyväksemme, kun vielä olimme Jumalan vihollisia. 2 Kor 5 kertoo miten Jumala sovitti maailman itsensä kanssa. Kristuksessa.

Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä. Joh 14.
Esipihalle johti armon portti, heprealaiskirje sanoo, että se portti on hänen lihansa, joka on avannut meille pääsyn armoistuimelle. Hän on ainoa tie.

Esipihalle tulemme sellaisena kuin olemme, kaikkine synteinemme ja puutteinemme. Hänen kauttaan. Ja välittömästi olemme Hänessä. Erotettuna maailmasta, siirretty kirkkauden valtakuntaan.
Siellä sitten alkaa puhdistuminen, ja pyhittyminen.

Antti