9.8.2013

Loppu kesän tervehdys

Hupsista vaan tuo kesäkin on kerinnyt jo elokuulle ja täällä on ehditty kirjoitella viimeksi juhannuksen jälkeen.
Aktiivista on ollut kaduilla ja aitovierillä sekä vierailuilla. Salossa on herätys selvästikin menossa.
Minua siunaa tämä kristittyjen välienen yhteys täällä yli seurakunta rajojen. Jatkuvasti saamme uusia ystäviä. Rukoillaan Salon ja salolaisten puolesta edelleen.

Puhuin ja kirjoitinkin taannoin sananlaskujen 18 luvun jakeesta 14. "Miehekäs mieli pitää sairaankin pystyssä,  mutta kuka voi kantaa murtunutta mieltä"

Jae 15 jatkaa "Tietoa hankkii ymmärtäväisen sydän, tietoa etsii viisasten korva"

Raamattu puhuu murtuneesta ja haavoittuneesta sydämestä muuallakin.
Ps 34:18 sanoo vastapainoksi "Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli"

Meitä haavoitetaan. Me loukkaannumme. Se tekee kipeää, ja varsin kipeää se tekee, jos haavoittajana on joku läheinen tai seurakunnan jäsen tai johtaja. Sielunhoitaja, jolle olemme avautuneet, toimiikin kuin norsu posliini kaupassa. Tämä on surullisen yleistä Suomen Siionissa. Olen kohdannut monia, jotka ovat pettyneet seurakuntiin ja uskoviin ja haluavat pitää välimatkan. Ymmärrän heitä hyvin. Mutta onneksi suurin osa heistä kuitenkin edelleen seuraa Herraa ja lukevat Raamattua.
Rauta rautaa hioo, ihminen toistansa hioo, sanotaan kuitenkin myös Sananlaskuissa. Ja Pietari sanoo, että rakennumme hiottuina kivinä Pyhäksi Temppeliksi - yhdessä.
Kristillinen elämä on kuitenkin tarkoitettu elettäväksi yhdessä muiden vajavaisten uskovien kanssa, joiden vajavaiset puutteelliset osuudet täydentävät toisiaan Kristuksen Ruumiiksi.

Hebrealaiskirje varoittaa meitä katkeroitumasta. Korintolaiskirje kertoo että aarre on nimenomaan särjetyissä saviastioissa.
Tarvitsemme Jumalan armoa ja anteeksiantoa uskomattoman paljon. Ilman Häntä emme voi mitään tehdä.
Meidän ei tule elää kieltämisessä, kätkien haavat käsittelemättä kasvamaan katkeruuden juureksi. Asiat tulee viedä yhdessä Jeesuksen jalkojen juureen. Hän hoitaa meitä kaikkia. Saamme itse anteeksiannon, armon ja rakkauden kohdallemme ja voimme sen tiedon avulla löytää kapasiteetin antaa anteeksi vajavaisille uskon veljille ja -sisarille.