29.5.2013

Liian kiltti?

Taas on aikaa vierähtänyt, onneksi olette minulle armahtavaisia.
Olen lukenut viimeaikoina Valtavaaran kirjaa "Kiltteydestä kipeät". Mielenkiintoinen kirja.
Ehkä siinä on hiukan jyrkästi otettu negatiivinen asenne kiltteyteen. Uskon että on myös aidosti kilttejä ihmisiä.
 Mutta varmastikin moni on kiltti, koska muut niin tahtovat. Sellaisesta kiltteydestä pitäisi päästä irti mahdollisimman aikaisin. Koska meidän tulisi elää anteeksiantamuksessa - ja ihmisten mieliksi eläminen kasaa anteeksiantamattomuuden katkeria siemeniä sielumme sopukoihin. "Vaikka minä..." , "Niin monta vuotta..." Paavali sanoi, että kaiken mitä teemme, meidän pitäisi tehdä, tehdään niinkuin Herralle eikä niinkuin ihmisille. Usein teemme asioita, jotta saisimme vähän arvostusta ja kiitosta tekemisistämme. Ikävä kyllä usein tuo kiitos ja arvostus jää saamatta. Silloin loukaannumme ja siemen jää itämään. Kerta toisensa jälkeen.
Ihmisen sydämmestä tulevat hyvät ja pahat asiat sanoi Jeesus. Sananlaskut käskee yli kaiken varjella sydämemme. Se on loppujen lopuksi parasta meille kaikille. Myöskin niille, jotka pettyvät siihen että emme enää kiltisti teekkään kaikkea mitä muut haluaisivat meillä teettää.
Tyhjennetään kuppi joka päivä. Pidetään puhdas omatunto ihmisten ja Jumalan edessä. Otetaan vastaan sitä Jumalan rakkautta ja anteeksiantoa ja annetaan sen valua yli. Jos ei vielä valu, niin otetaan lisää.

Antti