29.4.2011

2. Tess. 3:1 "Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran Sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin kuin teidän keskuudessanne"

Herra on hyvä meille! Totisesti! Kun ajattelen elämääni taaksepäin, näen, kuinka Jeesus on niin uskollisesti ohjannut tietäni, pois niistä vahingollisista asioista ja kohti rikkaampaa, syvempää elämää yhdessä Hänen kanssaan.

Sitä samaa, elävää yhteyttä Jumalaan tarvitsevat muutkin. Mutta miten tämän tavoitteen voisi saavuttaa ???

Usein, kun evankelioimme, huomaamme, etteivät ihmiset ymmärrä, mitä oikein haluamme heille kertoa. Itse me toki ymmärrämme omat ajatuksemme, mutta miten sen voisi kertoa ventovieraalle ihmiselle niin, että tämäkin tulisi vakuutetuksi?

Vastaus on tietenkin: emme me voikaan pelastaa ihmisiä. Jumala on se, joka pelastaa ! Kun tämän ymmärrämme, niin me käännymme ensin Jumalan puoleen, pyydämme Häneltä apua ja sitten vasta kerromme Hänestä ihmisille.

Ja se onkin toimiva keino: en muista oman "evankelioimisurani" varrelta yhtään tapausta, jossa ihminen olisi ilolla ottanut Jeesuksen vastaan ja itse olisin oikein kokenut tietäväni, miksi juuri tämä ihminen otti Jeesuksen vastaan. Itselle se on aina yllätys. Joka kerran, kun joku on ottanut vastaan, on Jumala tehnyt paljon työtä tämän ihmisen elämässä:
Joh 4:38 Minä olen lähettänyt teidät leikkaamaan sitä, josta te ette ole vaivaa nähneet; toiset ovat vaivan nähneet, ja te olette päässeet heidän vaivansa hedelmille.

Onko sinulla sydän kadotettujen löytämiseksi? Jos on, käänny "Elon Herran" puoleen (Luuk.10:2), ano Häneltä, ja sitten mene eteenpäin, odottaen saavasi Häneltä. Hän ei petä sinua!
Mat 4:19 Ja hän sanoi heille: "Seuratkaa Minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia".